+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 09.12 2022

Η κρητική γαστρονομία στο «National Geographic Food Festival»

Στην έκθεση γαστρονομικού τουρισμού «National Geographic Food Festival» που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, συμμετείχε η Κρήτη με στόχο την τουριστική προβολή των κατά τόπους προορισμών της μέσα από το πρίσμα της γαστρονομίας…

Η κρητική γαστρονομία στο «National Geographic Food Festival»

Περίπου 6.000 Βρετανοί επισκέπτες και δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν την έκθεση αρκετοί εκ των οποίων είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις παρουσιάσεις από πλευράς Κρήτης, τοπικών συνταγών από chef σε Masterclasses καθώς επίσης γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων.

Το δίκτυο οινοποιών Κρήτης που συμμετείχε στην «National Geographic Food Festival» πραγματοποίησε οινογευσία από συνεργαζόμενο sommelier. Η συμμετοχή της Κρήτης ήταν μια ιδιαιτέρως σημαντική ευκαιρία γνωριμίας, προβολής, περαιτέρω ενδυνάμωσης και εδραίωσης της σύνδεσης της Κρήτης με το υψηλού επιπέδου βρετανικό κοινό, όπως είναι οι αναγνώστες του National Geographic.

Η συγκεκριμένη έκθεση απευθύνεται σε κοινό με πάνω από 100.000 λίρες Αγγλίας ετήσιο εισόδημα νοικοκυριού, στην ηλικιακή ομάδα 55-64, κατά πλειοψηφία γυναίκες, που ενδιαφέρεται για πολιτισμό, φαγητό, ταξίδι περιπέτειας και τουρισμό πολυτέλειας. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις παρουσιάσεις της Περιφέρειας Κρήτης και ενημερώθηκε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, την κρητική γαστρονομία και τις δυνατότητες αναψυχής που προσφέρει το νησί στον επισκέπτη.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου: «Η Γαστρονομία της Κρήτης, μαζί με την αξεπέραστη φύση της, τον πολιτισμό και την φιλοξενία από την καρδιά, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της απάντησης στην ερώτηση του επισκέπτη «Γιατί η Κρήτη είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθώ;».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης ο οποίος βρέθηκε στο Λονδίνο είπε πως: «Ήταν μία επιτυχημένη έκθεση όπου ο στόχος και ο σκοπός μας ήταν η περαιτέρω διείσδυση στην τουριστική αγορά της Αγγλίας. Ο θεματικός τουρισμός, η γαστρονομία, η διασύνδεση της πρωτογενούς οικονομίας με τον τουρισμό, η ανάδειξη της περιοχής μας σαν ένα γαστρονομικό και θεματικό προορισμό ήταν ο στόχος όπου μέσα από τις επαφές που πραγματοποιήσαμε επιτεύχθηκε».

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon