+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 09.12 2022

Τα ψωροδισεκατομμύρια πέφτουν βροχή αλλά μόνο για εξοπλισμούς

Τελικά μόνο όταν είναι να δώσει κανένα ευρώ η κυβέρνηση σε πολίτες που δεν καταφέρνουν να βγάλουν το μήνα με το μισθό τους λόγω ακρίβειας έχει καβούρια στην τσέπη…

Τα ψωροδισεκατομμύρια πέφτουν βροχή αλλά μόνο για εξοπλισμούς

Για να δώσει ψίχουλα, όπως αυτά που βλέπουμε τελευταία με τα επιδόματα ρεύματος και καυσίμων, το κουβεντιάζουν και το ξανακουβεντιάζουν, και βγαίνουν στα κανάλια και δηλώνουν πως αν το επιτρέψει η κατάσταση της οικονομίας θα δώσουν και πάλι από την αρχή, μέχρι που εμφανίζεται ο τιτανοτεράστιος Πρωθυπουργός μας και με διάγγελμα «γεμίζει» τις τσέπες μας με… παχιά λόγια.

Όταν όμως είναι να βγουν λεφτά από τα κρατικά ταμεία για εξοπλισμούς, ούτε δεύτερη κουβέντα δεν γίνεται. Το μόνο που απασχολεί στο κυβερνητικό επιτελείο είναι σε ποιο «φίλο» θα τα «σκάσουν» για να μας προμηθεύσει εξοπλισμό που θα κάνει τούρκους τους Τούρκους.

Έτσι και τώρα μάθαμε πως μάλλον στους Ιταλούς θα κατευθυνθεί ένα μικρό ποσό, περίπου 2 δις ευρώ, για την προμήθεια κορβετών (αν δεν βγουν στη στροφή οι Γάλλοι που ήλθαν δεύτεροι στην αξιολόγηση, παρότι και σε αυτούς σκάσαμε άλλο χρήμα για να πάρουμε τις φρεγάτες [email protected], μην τα θέλουν όλα δικά τους).

Οι ιταλικές κορβέτες λέει, έχουν καλύτερη σχέση τιμής – απόδοσης άσε που είναι και σχεδόν ετοιμοπαράδοτες οι δυο από τις τέσσερις που θέλουμε.

Ταυτόχρονα  «ωρίμασε», λέει, το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού περίπου των 2/3 από τα 350 άρματα μάχης Leopard 1A5 και Leopard 2Α4 που έχει στη δύναμή του ο Στρατός Ξηράς, πρόγραμμα που αναμένεται να αναλάβουν οι Γερμανοί κατασκευαστές (αλλοίμονο είναι οι καλύτεροι μας φίλοι να μην τους δώσουμε άλλο ένα δις ευρώ;).

Και το κερασάκι στην τούρτα θα είναι ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών τύπου MEKO για τις οποίες λένε οι πληροφορίες πως οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού δέκα χρόνια προσπαθούσαν να πείσουν τους πολιτικούς προϊσταμένους τους να δώσουν χρήμα και τους έλεγαν πως έχουμε μνημόνια και  έλλειψη κονδυλίων.

Επί ημερών όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη πλουτίσαμε κι έτσι θα κάνουμε και εκσυγχρονισμό σε τέσσερις φρεγάτες μας με 500 ψωροεκατομμύρια που θα πάνε στις τσέπες είτε Γερμανών είτε Ολλανδών.

Κι αν νομίζετε πως σταματάμε εδώ είστε γελασμένοι καθώς τρέχει η αγορά επτά αμερικανικών ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων την ώρα που οι Γερμανοί έχουν αναλάβει να κατασκευάσουν νέες τορπίλες βαρέως τύπου για τα τέσσερα υποβρύχια τύπου «Παπανικολής» που διαθέτουμε ήδη.

Και βέβαια σε όλα αυτά δεν έχουμε προσθέσει πολεμικά αεροσκάφη κι ένα σωρό άλλα για τα οποία κλείνει συμφωνίες ο Μητοστάκης σε κάθε του ταξίδι στο εξωτερικό…είναι τόσα πολλά που πια έχουμε χάσει το μέτρημα.

Και μην ακούσουμε την καραμέλα είναι θέμα εθνικής ασφάλειας και πρέπει να εξοπλιστούμε γιατί θα τα χαλάσουμε. Η έννοια της εθνικής ασφάλειας δεν έχει να κάνει απλά με την προστασία των συνόρων αλλά κυρίως με την προστασία των πολιτών, των Ελλήνων.

Από τη μια λοιπόν μας λένε ξοδεύουμε ότι ΔΕΝ έχουμε για να πάρουμε εξοπλισμούς να σας προστατεύσουμε από τους Τούρκους κι από την άλλη μας λένε πεινάστε και υποφέρετε με χαμηλούς μισθούς, ακρίβεια και ανέχεια γιατί εμείς θέλουμε να σας προστατεύσουμε…

Τι σόι προστασία είναι αυτή;

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon