+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 28.11 2022

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για το Πάσχα

Που εστιάζουν τα μηνύματα τους προς τους πολίτες οι πολιτικοί αρχηγοί με αφορμή την κορύφωση της Μεγάλης Εβδομάδας και την Ανάσταση;

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για το Πάσχα

Ας δούμε στην συνέχεια τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια από τα καθιερωμένα “εορταστικά” μηνύματα που απευθύνουν οι πολιτικοί αρχηγοί στους πολίτες με αφορμή την κορύφωση του θείου δράματος και την Ανάσταση.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε το μήνυμά του στην έννοια της «καρτερίας» σε συνδυασμό με την “ελπίδα”.

«Οι Έλληνες, παντού στον κόσμο, γιορτάζουμε το φετινό Πάσχα, μετατρέποντας σε ώριμη δύναμη το διπλό μήνυμά του: της καρτερίας που συμβολίζει η Εβδομάδα των Παθών. Αλλά και της ελπίδας που φέρνει το Φως της Ανάστασης, αναφέρει ο πρωθυπουργός, στο μήνυμά του για το Πάσχα».

Αναφέρθηκε στον πόλεμο της Ουκρανίας και στην ακρίβεια στην Ελλάδα, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον, καταλήγοντας:

«Το ελληνικό Πάσχα “είναι η υψηλότερη μορφή της Άνοιξης” έγραψε ο μεγάλος μας ποιητής Γιώργος Σεφέρης. Ας υποδεχτούμε, λοιπόν, αυτήν την άνοιξη με ελπίδα. Με αλληλεγγύη και αυτοπεποίθηση. Κι ας κάνουμε το ερχόμενο καλοκαίρι πιο αισιόδοξο. Πιο αισιόδοξο για την πατρίδα μας και για καθέναν ξεχωριστά».

Στην «ελπίδα» εστίασε το δικό του μήνυμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην αγωνιστική ιστορία του ελληνικού λαού, που ξεπερνάει τα εμπόδια και τις κακουχίες.

«Το Πάσχα είναι η γιορτή της ελπίδας. Έρχεται πάντα να φωτίσει με τα Θεία Πάθη τη Σταύρωση και την Ανάσταση, την προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο. Να δώσει το μήνυμα ότι μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή μας με όρους αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και δικαιοσύνης. Να κερδίσουμε το Φως και την άνοιξη. Πάντα και πάντα όμως, σε όλη τη διαδρομή της Ιστορίας, ο λαός μας ξέρει να βρίσκει τους δρόμους της Ανάστασης. Να κάνει το Γολγοθά, μία Νέα Αρχή. Αυτή τη Νέα Αρχή συμβολίζει το Πάσχα του 2022. Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε τη Σταύρωση ελπίδα και σιγουριά για το αύριο».

Στην «ελπίδα» εν μέσω του ζόφου εστίασε το μήνυμά του και ο Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον οφείλουμε με ευθύνη να οικοδομήσουμε ένα διαφορετικό μέλλον με περισσότερες ευκαιρίες για τις νεότερες γενιές, με περισσότερη δικαιοσύνη και περισσότερη αξιοπρέπεια. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Καλό Πάσχα».

Ο γγ του Μέρα25, Γιάνης Βαρουφάκης εστίασε τον μήνυμα του στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ αναφέρθηκε και στην κλιματική αλλαγή.

«Εκ μέρους του ΜέΡΑ25 χρόνια πολλά σε όλες και όλους. Πέρσι το Πάσχα προσευχόμασταν να τελειώσει η πανδημία που έπαιρνε, και εξακολουθεί να παίρνει βέβαια, ανθρώπους μας. Δικούς μας, γνωστούς μας, συμπολίτες μας. Αυτό το Πάσχα θρήσκοι, άθεοι, όλοι μαζί προσευχόμαστε και για κάτι άλλο: Nα σταματήσει ο πόλεμος που σκοτώνει συνανθρώπους μας. Που βουλιάζει την πλειοψηφία στην φτώχεια. Που φουντώνει την πείνα στην Αφρική, στην Ασία. Που μας φέρνει όλους πιο κοντά, φέρνει την ανθρωπότητα πιο κοντά στην κλιματική καταστροφή».

Χωρίς πολλά – πολλά ήταν το πασχαλινό μήνυμα του γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος αναφέρθηκε στην υπόθεση της Ανάσταση ως… δουλειά του ίδιου του λαού.

«Από τον καθημερινό Γολγοθά της ακρίβειας, της κρίσης, του πολέμου, να φτάσουμε στη λαϊκή ανάταση και ανάσταση, αφού μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!».

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon