+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 28.01 2023

Ολοκληρώθηκε η Πολιτική Ακαδημία της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά

Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε η Πολιτική Ακαδημία που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία, στην οποία παρευρέθηκαν στελέχη και μέλη του κόμματος από τον νομό Χανίων και ολόκληρη την Κρήτη…

Ολοκληρώθηκε η Πολιτική Ακαδημία της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά

Κατά την έναρξη της Πολιτικής Ακαδημίας χαιρετισμό απηύθυναν προς τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος η πρώην υπουργός και βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, οι βουλευτές Χανίων Μανούσος Βολουδάκης και Βασίλης Διγαλάκης, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, ο γραμματέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης, ο πρόεδρος ΔΕΕΠ Χανίων, Γιώργος Μαρκουλάκης και ο πρόεδρος ΝΕ ΟΝΝΕΔ Χανίων, Νεκτάριος Τζατζιμάκης.

Εισηγητές στην Πολιτική Ακαδημία ήταν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ο βουλευτής Δυτικού τομέα Αθηνών και δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός. Την Πολιτική Ακαδημία συντόνισε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Χάρης Παπαδάκης.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «είμαστε εδώ για να κουβεντιάσουμε με τους πολίτες των Χανίων για όλα αυτά , που κράτησαν την κοινωνία όρθια αυτά τα 3,5 χρόνια των ανεπάλληλων εξωγενών κρίσεων, για τα όσα πετύχαμε, για τα όσα μαζί με την κοινωνία καταφέραμε να πετύχουμε ωστε να αντέξουμε την πρωτοφανή πίεση των συνεχών κρίσεων, αλλά και για αυτά που δρομολογούμε, για όσα μπορούμε να πετύχουμε για τις Ελληνίδες και τους Ελληνες την νέα τετραετία, απαλλαγμένοι από την πίεση των διεθνών κρίσεων και έχοντας αφήσει πίσω μας πολλά από τα βαρίδια της περιόδου των μνημονίων.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης αναφέρθηκε στα έργα υποδομών που δρομολογούνται και εξελίσονται στην Κρήτη, σημειώνοντας ότι υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός που ξεπερνά τα 3.5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Λοβέρδος μίλησε για τους διακριτούς ρόλους της πολιτικής και των ΜΜΕ, ενώ ο κ. Ρωμανός αναφέρθηκε στην εξωτερίκευση του έργου της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και την αναγκαιότητα αποδόμησης των ψευδών ειδήσεων με στόχο έναν ουσιαστικό πολιτικό διάλογο.

Η κ. Ζαχαράκη μίλησε για την αύξηση ρεκόρ που σημείωσε η Ελλάδα στον τουρισμό τη φετινή χρονιά, ενώ παρουσίασε τις βασικές πτυχές του σχεδίου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τουρισμού. Ειδική αναφορά έγινε στις πρωτοβουλίες και τη στρατηγική για την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού, οι οποίες αναδεικνύονται στον πρωταγωνιστή της επόμενης ημέρας του τουρισμού. 

Την απόφαση της να διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των πολιτών στο ψηφοδέλτιο των Χανίων, επανέλαβε η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. «Δεν υπάρχει περίπτωση να σκεφτείται κάτι διαφορετικό. Εγώ θα διεκδικήσω τον σταυρό των Χανιωτών, ελπίζω ότι θα με εμπιστευτούν για άλλη μια φορά για να συνεχίσω την προσπάθεια η οποία γίνεται», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε σημαντική τη συνάντηση των Χανίων, στην οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, συμμετέχει το βαρύ πυροβολικό του κόμματος, με πολύ μεγάλη προσφορά στον τόπο. «Είναι μια καλή αρχή. Μπαίνοντας στο 2023 μπαίνουμε στην χρονιά του απολογισμού, της λογοδοσίας, της παρουσίασης του εργου της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της διεκδίκησης της ιδιας κυβέρνησης για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στις επόμενες εκλογές», τόνισε η κ Μπακογιάννη.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης σχολίασε πως η συνάντηση «γίνεται στην Κρήτη της αλήθειας και του θάρρους» ενώ τόνισε ότι ο θεσμός της Πολιτικής Ακαδημίας υλοποιείται σε όλη την χώρα.

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι για 4 χρόνια πηγαίνει την χώρα μπροστά, επισημαίνοντας ότι το έργο αυτό θα κριθεί από τους πολίτες στις ερχόμενες εκλογές. Ο Μανούσος Βολουδάκης, βουλευτής Χανίων, τόνισε ότι η ΝΔ διαχρονικά ήταν μια παράταξη που εξέφραζε τον πυρήνα της εμπιστοσύνης των πολιτών, ενώ αναφερόμενος στις εργασίες της Πολιτικής Ακαδημίας, τις χαρακτήρισε πολύ σημαντικές.

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon