+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 29.09 2022

Μέσα σταθερής τροχιάς και Κρήτη

Δηλαδή σε όλες τις άλλες χώρες τέτοια έργα γίνονται για πλάκα κι εδώ είσαι τρελός άμα κάνεις το λάθος να τα σκεφτείς και μόνο;

Μέσα σταθερής τροχιάς και Κρήτη

Με αφορμή βεβαίως και την επιστολή που έστειλε προς τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανώλης Φραγκάκης ανοίγει ξανά η κουβέντα για τα μέσα σταθερής τροχιάς στην Κρήτη.

Μια κουβέντα, που θυμίζουμε πως είχε ανοίξει τον Ιούνιο από τον πρώην Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα με ανάρτηση του στο facebook. Ανάρτηση που εντόπισε ο δικός μας Μάριος Διονέλλης ο οποίος και έθεσε το ερώτημα: Για πόσο θα εμποδίζετε το τρένο στην Κρήτη; (το οποίο έγινε viral)

Και στην συνέχεια κρατήσαμε στο cretanews το θέμα των μέσων σταθερής τροχιάς στην Κρήτη ψηλά θέτωντας και άλλους προβληματισμούς, απόψεις και ερωτήματα.

Δείτε τα σχετικά στην συνέχεια:

Ε, δεν ήθελε και πολύ να γίνει viral η κουβέντα για τα τρένα, τα τραμ, τα μέσα σταθερής τροχιάς στον δημόσιο διάλογο…

Τι για τραμ στο Ηράκλειο ακούσαμε από τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου Αναστασάκη, τι για προαστιακό στο Ηράκλειο από τον Χάρη Μαμουλάκη, τι για τρένο από το Καστέλι στο Ηράκλειο για τους πελάτες του νέου αεροδρομίου, τι για τρένο για την Κρήτη και τους κατοίκους της μόνο και όχι για πελάτες του παράλογου αεροδρομίου ακουσαμε από το ΜέΡΑ25.

Όλα τα ακούσαμε από όλους… και όλα αυτά γιατί πολύ απλά εμείς στο CretaNews… δεν σχολιάζουμε μόνο τα γεγονότα… αλλά και τα “δημιουργούμε”. Δημιουργούμε την ατζέντα στον κοινωνικό και δημόσιο διάλογο και πάντα προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών και όχι για τα συμφέροντα κάποιων λίγων και εκλεκτών (εργολάβων, βαπετζήδων και τα σχετικά).

Τώρα λοιπόν το θέμα έρχεται ξανά στην επικαιρότητα με την σχετική επιστολή από τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανώλη Φραγκάκη, ο οποίος ζητάει μάλλον το αυτονόητο. Δηλαδή τι;

  • Να συνδέεται το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας με μέσο σταθερής τροχιάς! Τόσο πια δύσκολο είναι;

Όμως να σας θυμίσω πως όταν στην Κρήτη μιλάμε για τρένο, είναι σαν να μιλάμε για διαστημόπλοια ή ακόμα χειρότερα. Από την εποχή κιόλας Ασλάνη, όταν είχε τολμήσει να οραματιστεί τραμ για την πόλη του Ηρακλείου.

Εντάξει… μπορεί η σύλληψη να ήταν παρωχημένη ακόμα και για την εποχή, όμως γιατί μια πόλη σαν το Ηράκλειο που έχει φτάσει στα όρια της εδώ και χρόνια να μην συνδέεται με ένα μέσο σταθερής τροχιάς;

Δηλαδή θα ήταν άσχημο από τα Λινοπεράματα ας πούμε ως το υπάρχον αεροδρόμιο να υπήρχε τρένο;

Ή ακόμα καλύτερα από τα Λινοπεράματα έως και το Καστέλι; Στην Αθήνα αυτό το λένε μετρό! Ούτε καν προαστιακό.

  • Εμείς εδώ, αναγνωρίζουμε πως δεν έχουμε δυνατότητες ούτε καν για Περιφερειακή Οδό στο Ηράκλειο.
  • Αναγνωρίζουμε πως μια πόλη 250.000 κατοίκων την έχουμε διχοτομήσει κανονικά, με τα «υπέροχα» εκείνα έργα που κάναμε σε Κνωσού και Παπαναστασίου.
  • Αναγνωρίζουμε ότι το μόνο που μπορεί να γίνει, ακόμα και από κυβέρνηση «αρίστων» είναι μπαλώματα.
  • Κι αναγνωρίζουμε πως η μοναδική λύση είναι … υπόγεια.

Αλλά μας φαίνονται τόσα χρόνια τώρα «αστεία» τα περί τρένων και μετρό ή τραμ. Γιατί δηλαδή;

Πολύ καλά το κάνει ο δήμαρχος και διεκδικεί κι εμείς είμαστε μαζί του. Και μαζί με τον καθένα ασφαλώς που έχει ένα όραμα ανάπτυξης για τον τόπο.

Δηλαδή είναι κορυφαίο έργο τα μπαλώματα στον ΒΟΑΚ; Που χρειάζεται και τόσα χρόνια για να σχεδιαστεί;

Με αφορμή αυτή τη συζήτηση, μήπως πρέπει κάποια στιγμή πιθανόν να δούμε το κεφάλαιο «πολιτικοί», συνολικότερα;

  • Γιατί δεχόμαστε τα όσα δεχόμαστε; Γιατί ακούμε τους όσους ακούμε;
  • Γιατί ακολουθούμε τις υποδείξεις και τις οδηγίες τους, όταν για να γράψουν δυο λέξεις στο χαρτί θέλουν δυο χρόνια;

Σκεφτείτε το λίγο, γιατί όσο το σκέφτομαι, τόσο περισσότερο εκνευρίζομαι.

Και μετά καθόμαστε εμείς και σκεφτόμαστε αν είναι τρελή ιδέα το τρένο ή όχι! Δεν είναι ρε παιδιά! Δεν είναι! Ούτε καν μια γέφυρα μέσα στη θάλασσα από τα Λινοπεράματα ως το Καστέλι δεν είναι.

Δηλαδή σε όλες τις άλλες χώρες τέτοια έργα γίνονται κι εδώ είσαι τρελός άμα κάνεις το λάθος να τα σκεφτείς ή σε περνάνε για γραφικό αν τολμήσεις να το πεις προς τα έξω;

Ε όχι δα! Τρελό είναι που ακόμα εμπιστευόμαστε τον κάθε πολιτικό καραγκιόζη και απατεώνα. Κι είναι τόσο τρελό που πρέπει να αλλάξει άμεσα. Και να δούμε στην ουσία της την πολιτική αλλαγή.

Αυτά…

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon