+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 01.02 2023

Συναντήσεις του δημάρχου Ηρακλείου με τον πρωθυπουργό και υπουργούς

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό στη Λότζια, όπου του έθεσε δυο μείζονα θέματα που απασχολούν την πόλη – Πραγματοποίησε συναντήσεις και με υπουργούς της ΝΔ…

Συναντήσεις του δημάρχου Ηρακλείου με τον πρωθυπουργό και υπουργούς

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε στη Λότζια το μεσημέρι της Τετάρτης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο δήμαρχος αφού τον καλωσόρισε στο Ηράκλειο, ανέφερε ότι πρόκειται για έναν τόπο με λαμπρή ιστορία και εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό, ο οποίος έχει αναπτύξει πλέον πολύ μεγάλη δυναμική.

Στη συνέχεια, τόσο στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, όσο και στον σύντομο χαιρετισμό του στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Κρήτης, του έθεσε δυο μείζονα θέματα που απασχολούν την πόλη.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» όταν πάψει να λειτουργεί και τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν νοείται να μην έχει ρόλο και λόγο σε αυτήν η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του συμφώνησε απολύτως και δεσμεύτηκε ότι ο σχεδιασμός θα προχωρήσει γρήγορα σε άμεση συνεννόηση με τον Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης και την τοπική κοινωνία.

Ο δήμαρχος έθεσε επίσης την αναγκαιότητα να δοθεί λύση στο ζήτημα της χάραξης του ΒΟΑΚ η οποία με την υπάρχουσα μορφή διχοτομεί το Ηράκλειο. Όπως είπε: «Υπάρχουν λύσεις που έχουν προταθεί από τον τεχνικό κόσμο της πόλης για να θεραπευτεί το πρόβλημα».

Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη

Ο δήμαρχος Ηρακλείου είχε επίσης σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη. Το πρωί συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, και τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κατά την τοποθέτηση του, αλλά και σε  κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό, είχε την δυνατότητα να θέσει μεταξύ άλλων το θέμα χάραξης του ΒΟΑΚ και της διαφαινόμενης διχοτόμησης, όπως ανέφερε, της πόλης του Ηρακλείου σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό.

Επίσης του έθεσε και το ζήτημα της πρώτης φάσης χρηματοδότησης του έργου ανέγερσης του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου  Ηρακλείου (ΕΝΕΓΥΛ) συνολικού προϋπολογισμού 962.459,59 €(το ποσό αφορά στην μελέτη και την αγορά του υπόλοιπου τμήματος του ακινήτου).

Ακόμη αναφέρθηκε στο κρίσιμο θέμα της χρηματοδότησης έργων αντισεισμικής προστασίας σε κτίρια του Δήμου Ηρακλείου τα οποία ήδη υλοποιεί ο Δήμος με ίδια έσοδα, σημειώνοντας πως ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει λάβει κανένα ποσό χρηματοδότησης για τον σκοπό αυτό, όπως συνέβη και με τα ποσά με τα οποία καλύφθηκαν οι ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία και έφτασαν το 1,5 εκ ευρώ.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ηρακλείου είχε συνάντηση στο γραφείο του στη Λότζια με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού, όπου συζητήθηκε ο ευρύτερος σχεδιασμός και υλοποίηση  των έργων πολιτισμού του Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου ζήτησε από την υπουργό να εξετάσει ποια έργα θα παραμείνουν στην Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και ποια θα ενταχθούν σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Παράλληλα ζήτησε να επανεξεταστεί το θέμα της χρήσης μέρους της ενετικής τάφρου ως χώρος στάθμευσης οχημάτων σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κέντρο της πόλης.

Η υπουργός Πολιτισμού σημείωσε  από την πλευρά της ότι προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης όπου θα συζητηθεί το σύνολο των έργων πολιτισμού και η προτεραιοποίηση τους, και στο πλαίσιο αυτό θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Ηρακλείου.

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon