+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 29.01 2023

Με διαμαρτυρία «υποδέχθηκαν» οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ την Μίνα Γκάγκα

Στο Ηράκλειο βρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία επισκέπτεται νοσοκομειακές δομές στην πόλη αλλά και στην ανατολική Κρήτη.

Με διαμαρτυρία «υποδέχθηκαν» οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ την Μίνα Γκάγκα
Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Κατά την παρουσία της στο ΠΑΓΝΗ, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου την «υποδέχτηκαν» με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική κρατικής υποχρηματοδότησης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Μέλη του ΔΣ του Σωματείου και συμβασιούχοι ζήτησαν άμεση απάντηση από την αν. υπουργό στο φλέγον πρόβλημα με την επικείμενη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε καθαριότητα και σίτιση, ζητώντας κανένας εργαζόμενος να μην φύγει από το νοσοκομείο και να μην παραχωρηθούν υπηρεσίες του νοσοκομείου σε εργολάβους.

Επίσης, ζήτησαν να γίνει άρση αναστολών εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών και να επιστρέψουν στη δουλειά με υποχρεωτικά τακτικά τεστ και μέτρα προστασίας, ενώ εξέφρασαν την εναντίωση των εργαζομένων στα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ», στη μετατροπή των νοσοκομείων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, στην επέκταση των συμπράξεων του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας, στις αυξημένες πληρωμές των ασθενών για περίθαλψη.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Σωματείου, «η αν. υπουργός, όχι μόνο δεν απάντησε στα αγωνιώδη ερωτήματα των εργαζομένων, αλλά ειρωνεύτηκε τον πρόεδρο του σωματείου αμφισβητώντας την ικανότητα του και των υπόλοιπων εργαζόμενων να έχουν άποψη και γνώση για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης αλλά και συνολικά για το δημόσιο σύστημα υγείας, αφού εκείνη έχει περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας στο ΕΣΥ».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων, «την τακτική τους αυτή, της υποτίμησης των υγειονομικών την ξέρουμε, την είχαν υιοθετήσει πριν από την αναπληρώτρια Υπουργό, η διοίκηση του νοσοκομείου, οι Υπουργοί αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διορισμένοι τους στην ΥΠΕ. Όλοι αυτοί θητεύουν στο ίδιο πολιτικό σχολείο του να παρουσιάζουν το μαύρο-άσπρο και όποιος τολμήσει να το αμφισβητήσει, μάλλον δεν είναι αρκετά καταρτισμένος, δεν έχει επαρκή προϋπηρεσία, είναι «απλά ένας νοσηλευτής», «μια ειδικευόμενη», «απλά ένας εργαζόμενος»».

«Εμείς οι εργαζόμενοι όμως δουλεύουμε μέρα νύχτα τα νοσοκομεία! Εμείς τα κρατάμε ανοιχτά παρά την υποστελέχωση, τις συγχωνεύσεις, την εξάντληση, την παραβίαση των δικαιωμάτων μας! Εμείς έχουμε τη δύναμη και θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά, ακόμη πιο μαζικά τον αγώνα για ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας με μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, για κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για ένταξή μας στα ΒΑΕ. Απορρίπτουμε τα σχέδια για επέκταση της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Παλεύουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας που θα λειτουργεί με γνώμονα την καθολική ικανοποίηση των αναγκών παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon