+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 07.12 2022

Κρήτη: Δράσεις και οδηγίες της Τροχαίας ενόψει Πάσχα

Αυξημένα μέτρα λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, ενόψει των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, θα ισχύουν στην Κρήτη…

Κρήτη: Δράσεις και οδηγίες της Τροχαίας ενόψει Πάσχα

Στη διανομή σε οδηγούς οχημάτων ειδικών συσκευών αλκοολομέτρησης μίας χρήσης, καθώς και ενημερωτικού υλικού με συμβουλές οδικής ασφάλειας για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, προχώρησε σήμερα το προσωπικό του τμήματος Τροχαίας Χανίων.

Η διανομή έγινε στον κόμβο Κλαδισού στη δυτική είσοδο της πόλης, στο πλαίσιο των δράσεων της ΕΛΑΣ και στην Κρήτη, ενόψει του εορτασμού της Αναστάσεως και του Πάσχα με την υποδιοικητή του τμήματος Τροχαίας Μάρθα Κίτσιου να καλεί τους πολίτες να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ανάλογες δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στους υπόλοιπους νομούς του νησιού.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Γιώργος Λυμπινάκης, επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στο νησί έχουν θέσει σε εφαρμογή ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την πρόληψη των τροχαίων και παραβατικών συμπεριφορών, τονίζοντας ότι θα υπάρξει ένταση των περιπολιών και ελέγχων στην ενδοχώρα, στα αστικά κέντρα και στο σύνολο του οδικού δικτύου.

Ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Γιώργος Μαστραντωνάκης αναφέρθηκε στα ειδικά μέτρα αστυνόμευσης στην περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τονίζοντας ότι σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα βρίσκεται επί ποδός το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού.

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσής Κρήτης, Σοφία Λογαρίδου, στάθηκε ιδιαίτερα στην επικινδυνότητα των κροτίδων δίνοντας παράλληλα συμβουλές προς τους πολίτες, ώστε να μην πέσουν θύματα παραβατικών συμπεριφορών σε βάρος τους.

Σε εγρήγορση βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. και στην Κρήτη ενόψει της εορτής του Πάσχα καθώς αναμένεται να κορυφωθεί το κύμα εξόδου των πολιτών.

Ο σχεδιασμός των μέτρων στην Κρήτη περιλαμβάνει:

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας  στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.),  καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
  • Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα  πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon