+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 29.01 2023

Κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές του Πάσχα από τον Σύλλογο Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου…

Κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Σε κινητοποιήσεις αποφάσισαν να κατέβουν τον Μάιο οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.

Η απόφαση πάρθηκε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου Εργαζομένων, σημειώνοντας πως «δεν αντέχουμε άλλο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη προσωπικού σε όλα τα τμήματα και υπηρεσίες του ΓΝΑΝ».

Όπως τονίζει ο Σύλλογος, κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας έγιναν κάποιες προσλήψεις επικουρικού  προσωπικού, όμως ταυτόχρονα αυξήθηκαν και οι ανάγκες σε βάρδιες λόγω της πανδημίας και λόγω της ανάπτυξης σχετικών  τμημάτων (τμήματα covid, εμβολιαστικά). Επίσης συνεχίστηκαν οι αποχωρήσεις, είτε λόγω παραιτήσεων, είτε λόγω συνταξιοδοτήσεων, είτε λόγω μετακινήσεων σε άλλες μονάδες, είτε λόγω αναστολών εργασίας και απολύσεων.

«Μόνιμες προσλήψεις δεν γίνονται καθόλου. Η μόνη προκήρυξη μόνιμων θέσεων τα τελευταία τέσσερα χρόνια έγινε τον Αύγουστο του 2020 (πριν 20 μήνες) και ακόμα δεν έχουν βγει τα τελικά αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες, και δεν έχει προσληφθεί κανένας εργαζόμενος», αναφέρει ο Σύλλογος, προσθέτοντας ότι το αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου για πρόσληψη επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού, δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τον Υπουργό Υγείας. 

Επίσης, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, «όσον αφορά στην πιθανότητα πρόσληψης επικουρικού προσωπικού διοικητικού, τεχνικού, υποστηρικτικού και παραιατρικού, αυτή για τους επόμενους μήνες δεν υφίσταται γιατί δεν υπάρχει έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών προς το Υπουργείο Υγείας για προσλήψεις σε αυτές τις ειδικότητες».

«Η έλλειψη προσωπικού ταλαιπωρεί όλα τα τμήματα και τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου. Η κάλυψη του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου σε μόνιμο προσωπικό σε σχέση με τον οργανισμό είναι στο 54%, το χαμηλότερο ποσοστό από τα Νοσοκομεία της Κρήτης και από τα μικρότερα στη χώρα. Ο μέσος όρος των οφειλόμενων ημερών άδειας και ρεπό στη νοσηλευτική υπηρεσία είναι 80 ημέρες, δηλαδή περισσότερο από τις άδειες τριών ετών», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

Οι διεκδικήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων:

  • Ζητούμε να τηρείται η εργασιακή νομοθεσία, να μπορούμε να πάρουμε τις άδειες και τα ρεπό μας, να μπορούμε να ξεκουραζόμαστε, να μπορούμε να δουλεύουμε με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και με επαρκή στελέχωση των τμημάτων και των κλινικών, ώστε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας τους ασθενείς.
  • Ζητούμε το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου να ενισχυθεί με το απαιτούμενο προσωπικό, ώστε να λειτουργεί πλήρως και με ασφάλεια για ασθενείς και εργαζόμενους.
  • Ζητούμε να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι (επικουρικοί, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ), που ούτως ή άλλως ήδη πληρώνονται και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να μην επιστρέψουν στα Νοσοκομεία οι εργολάβοι με τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας.
  • Zητούμε να αρθούν οι αναστολές εργασίας και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας με περιοδικούς τακτικούς ελέγχους.
  • Ζητούμε να εγκριθούν και να υλοποιηθούν τα αιτήματα της διοίκησης του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού με 12μηνες ή 24μηνες συμβάσεις.
  • Ζητούμε να προχωρήσει άμεσα η διεκπεραίωση και υλοποίηση της προκήρυξης 6Κ/2020, ενώ στις νέες προκηρύξεις να υπάρξει κατανομή θέσεων για τα Νοσοκομεία ανάλογα με το ποσοστό στελέχωσης τους (όπως έγινε με την 6Κ).
  • Ζητούμε να αυξηθούν και να αυξάνονται οι αποδοχές μας για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και να αντιμετωπίζουμε τα κύματα ακρίβειας, πληθωρισμού και ανατιμήσεων
  • Ζητούμε επίσης να υπάρξουν οικονομικά και άλλα κίνητρα ώστε οι προκηρύξεις για τις ιατρικές θέσεις να καλύπτονται και από ιατρούς εκτός ΕΣΥ και να μη γίνεται απλά ανακύκλωση θέσεων εις βάρος των περιφερειακών νοσοκομείων.

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon