+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 04.10 2022

Έρχονται λουκέτα σε δομή του Βενιζελείου;

Μετά τα… “παραμύθια” Πλεύρη για «πλήρη στελέχωση» των νοσοκομείων της Κρήτης πριν ένα μήνα, τώρα έρχονται και τα λουκέτα σε δημόσιες δομές υγείας στο Βενιζέλειο!!!

Έρχονται λουκέτα σε δομή του Βενιζελείου;

Δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν εργαζόμενο του Βενιζελείου τα όσα έγιναν γνωστά το προηγούμενο διάστημα για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε. (Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων) και περιγράφεται από την Διευθύντρια του σε επιστολή που έστειλε.

Παρά τις εμφατικές δηλώσεις πριν από ένα μήνα του Υπουργού Υγείας Πλεύρη για «πλήρης στελέχωση» των νοσοκομείων της Κρήτης, η ίδια η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει την εικόνα που προσπαθούν να δημιουργήσουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε. που εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό, καλύπτοντας μεγάλο τμήμα του νησιού σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως η ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων που απαιτεί εξειδίκευση, εμπειρία αλλά και σταθερή θεραπευτική σχέση.

Σε μία περίοδο όπου αυξάνονται τα περιστατικά βίας στα σχολεία και στην οικογένεια, που παρατηρείται αύξηση 78% των αιτημάτων για παιδοψυχίατρο, κινδυνεύει να αναστείλει τη λειτουργια του, όπως συνέβη με το Ιατρείο Πήξης του Βενιζελείου και την Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Να θυμίσουμε ότι ο ΠΟΥ προβλέπει κατακόρυφη αύξηση των ψυχικών νόσων τα επόμενα χρόνια και λόγω της πανδημίας.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της διοίκησης που λειτουργεί σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της 7ης ΥΠΕ, του υπουργείου και της κυβέρνησης, που απαιτούσε να καλυφθούν οι 15 ενεργές εφημερίες το μήνα από ένα μόνο γιατρό, ενώ δεν έχουν καλυφθεί οι κενές οργανικές θέσεις όχι μόνο σε γιατρούς αλλά και στο υπόλοιπο εξειδικευμένο προσωπικό που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος (κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή, διοικητικούς, επισκέπτες υγείας, ψυχολόγοι).

Η κατάσταση αυτή δεν είναι τωρινή, αλλά αποτέλεσμα χρόνιας υποβάθμισης, υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του νοσοκομείου, συνολικά του Δημοσίου Συστήματος Υγείας με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων Βενιζέλειου.

Ενώ τονίζει πως η Κυβέρνηση της ΝΔ σε μια περίοδο όξυνσης της πανδημίας, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες, επιλέγει το δρόμο του «Νέου ΕΣΥ», της υποχρηματοδότησης, της επιχειρηματικής λειτουργίας σε όλες τις πτυχές του δημοσίου συστήματος Υγείας.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ: ΚΑΜΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΟΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.Π.Ε.!! ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ!!!

Στην διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων με σχετική ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων Βενιζέλειου απαντά με την αλήθεια για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ενώ υπενθυμίζουν και τις διεκδικήσεις τους για:

  • Καμία σκέψη για κλείσιμο του Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε, να στελεχωθεί άμεσα με όλο το αναγκαίο προσωπικό
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Βενιζέλειο Γ.Ν.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ.).
  • Άρση των αναστολών εργασίας.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

“Αγωνιζόμαστε για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, που θα παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης με κριτήριο την καθολική κάλυψη των αναγκών”, τονίζει στο κλείσιμο της ανακοίνωσής της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων Βενιζέλειου.


Το Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε. (Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων) είναι ένας οργανισμός με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων ψυχοκοινωνικών υπηρεσίων πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες και διεκπεραίωσης σεμιναρίων με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας τους και τη προαγωγή της ψυχικής τους υγείας σε μια εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική σύγχρονη πραγματικότητα.

Στην υλοποίηση του πολύπλευρου αυτού έργου συντελεί μια ολόκληρη διεπιστημονική ομάδα αποτελούμενη από εξειδικευμένους συνεργάτες διαφορετικών ειδικοτήτων (Ψυχολόγους – Ψυχοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Ψυχιάτρους & Παιδοψυχιάτρους).

Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς (πχ. αγχώδεις διαταραχές, τικ, αυτοτραυματισμός, διαταραχή πρόσληψης τροφής, επιθετικότητα, εκρήξεις θυμού, κοινωνική απομόνωση, κατάθλιψη, φοβίες, διαταραχές ύπνου, ενούρηση, εγκόπριση, σχολική άρνηση, άγχος αποχωρισμού, χαμηλή αυτοεκτίμηση &αυτοπεποίθηση, ψυχοσωματικά συμπτώματα, διάσπαση προσοχής, ΔΕΠ-Υ) αλλά και μαθησιακές δυσκολίες , διαταραχές αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ), δυσπραξία, νοητική υστέρηση, δυσλειτουργία αισθητηριακής ολοκλήρωσης, δυσκολίες στη λεπτή, αδρή κινητικότητα, εγκεφαλική παράλυση καθώς και διαταραχές επικοινωνίας, λόγου & ομιλίας.

Επίσης, απευθύνεται σε ενήλικες παρέχοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία (άγχος, κατάθλιψη, φοβίες, κρίσεις πανικού, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, διαχείριση πένθους, αυτογνωσία, διαχείριση θυμού, μετατραυματικό στρες, διεκδικητική συμπεριφορά, διατροφικές διαταραχές), θεραπεία ζεύγους (βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των συντρόφων στα πλαίσια μιας αμεσότερης έκφρασης των αναγκών και συναισθημάτων τους), καθώς και συμβουλευτική γονέων (ενίσχυση / ενδυνάμωση στο ρόλο των γονέων για τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων – «κρίσεων» με τα παιδιά τους).

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon