+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 02.10 2022

Επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιεί ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης

Με κινητοποιήσεις τον υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων Αγίου Νικολάου και ΠΑΓΝΗ…

Επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιεί ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης
Ο υπουργός Υγείας στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου Λασιθίου / φωτο: anatolh.com

Στην Κρήτη βρίσκεται από σήμερα ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, ο οποίος από νωρίς το πρωί πραγματοποιεί επισκέψεις στο νησί, με πρώτο σταθμό το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Ο κ. Πλεύρης είχε συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου και σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και τον εμβολιασμό.

«Αυτή την ώρα έχουμε μια αύξηση στα κρούσματα όπως σε όλη η Ευρώπη, ωστόσο όλα τα μοντέλα μας δείχνουν ότι τους θερινούς μήνες παρά τα αυξημένα περιστατικά δεν θα υπάρξει πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να μας υποχρεώσει να πάρουμε μέτρα», είπε ο κ. Πλεύρης που πρόσθεσε ότι υπάρχει σύσταση στους πολίτες και στις ευάλωτες ομάδες να τηρούν τα μέτρα και να φορούν τη μάσκα, όχι ως υποχρέωση, αλλά όπου αισθάνονται ότι υπάρχει συνωστισμός».

«Είναι ξεκάθαρη η σύσταση της επιτροπής εμβολιασμών ότι οι άνω των 60 και οι ευάλωτοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο» εξήγησε ο κ. Πλεύρης, ο οποίος σε ό,τι αφορά τα μέτρα είπε πως επιχειρείται να αποφευχθεί η υποχρεωτικότητα.

«Από εδώ και στο εξής έχουμε μπει σε μια λογική να συνυπάρχουμε με τον κορονοϊό, υπό την έννοια ότι πάμε σε πιο στοχευμένα μέτρα, αλλά προφανώς βάσει της επιδημιολογικής κατάστασης αν χρειαστεί από το Σεπτέμβριο και μετά, θα πράξουμε ανάλογα», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Επίσης ανέφερε ότι σχεδιάζεται να ενταχθεί από την κυβέρνηση στο Ταμείο Ανάκαμψης το έργο της επέκτασης του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. «Τα κονδύλια είναι εξασφαλισμένα και προσπαθούμε ως υπουργείο να αξιολογήσουμε την αναγκαιότητα, είναι κάτι για το οποίο είμαστε θετικοί,  αλλά περιμένουμε τις διαδικασίες για να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τους υγειονομικούς που λόγω μη εμβολιασμού βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι μέχρι και αυτή την ώρα η θέση της κυβέρνησης παραμένει ότι «όσο έχουμε αυτά τα δεδομένα της πανδημίας όποιος δεν έχει εμβολιαστεί δεν θα επιστρέψει».

Διαμαρτυρία

Παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού στο νοσοκομείο πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε μπροστά από την είσοδο του νοσοκομείου, με τους εργαζομένους να ζητούν:

  • Ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσωπικό όλων των κλάδων, ώστε να μπορεί να λειτουργεί πλήρως, με ασφάλεια,  με τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας και να μπορούν οι εργαζόμενοι να παίρνουν τις άδειες και τα ρεπό που δικαιούνται και που τους οφείλονται.
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων (επικουρικών, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ) με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Αποτροπή απολύσεων και  της επανόδου των εργολάβων στα νοσοκομεία. 
  • Άρση των αναστολών εργασίας έτσι ώστε να γυρίσουν οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή και να μην ξαναφύγουν όσοι εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης.
  • Γενναίες αυξήσεις των μισθών, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
  • Σεβασμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όχι στις αυταρχικές και προσβλητικές για τους εργαζόμενους συμπεριφορές.
  • Αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία – Δωρεάν, δημόσια, πλήρης, ισότιμη περίθαλψη για όλο το λαό. ΟΧΙ στις ΣΔΙΤ. Οι ιδιώτες και τα ιδιωτικά ιατρεία – χειρουργεία δεν έχουν θέση στα δημόσια νοσοκομεία και ΚΥ.

Ηράκλειο

Ο κ. Πλεύρης συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη της Ν.Δ. αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, επισκέφθηκε στη συνέχεια το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ αμέσως μετά θα βρεθεί στο ΠΑΓΝΗ αλλά και την 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Σημειώνεται ότι διαμαρτυρία για την άφιξη του υπουργού Υγείας έχουν προγραμματίσει και οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός θα έχει συνάντηση με τοπικούς βουλευτές και μέλη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, ενώ αργότερα θα παραστεί στις εργασίες του 2ου Διεθνούς Θερινού Σχολείου της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ θα συμμετέχει και σε σύσκεψη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής του θα συνεχιστεί το Σάββατο στο Ηράκλειο, ενώ αμέσως μετά ο κ. Πλεύρης θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο και τα Χανιά, όπου και εκεί θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στα νοσοκομεία και θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και φορείς από το χώρο της υγείας.

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon