+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 06.07 2022

Η Κρήτη αγκάλιασε τους… θρύλους του μπάσκετ

Στο Gala των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια της FIBA, οι θρύλοι του κρητικού μπάσκετ και οι προσκεκλημένοι Μάικ Μπατίστ και Ντόρον Τζάμσι τιμήθηκαν για τη μεγάλη προσφορά τους στο άθλημα…

Η Κρήτη αγκάλιασε τους… θρύλους του μπάσκετ

Η εκδήλωση ήταν άκρως εντυπωσιακή και συγκινητική, με τους καλεσμένους να ζουν μία βραδιά γεμάτη αναμνήσεις δόξας, χαράς και πολλών επιτυχιών. Η μεγάλη γιορτή έκλεισε με τον πλέον ιδανικό τρόπο. Πυροτεχνήματα έκαναν τη νύχτα μέρα και τα μικρά παιδιά που βρέθηκαν στο GALA απόλαυσαν ένα εντυπωσιακό σόου.

Για την προσφορά τους στο μπάσκετ βραβεύτηκαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι, Μάικ Μπατίστ και Ντόρον Τζάμσι, ενώ ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, βράβευσε τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Επίσης βραβεύτηκε ο γενικός γραμματέας της FIBA, Αντρέας Ζαγκλής, για την προσφορά του στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Παράλληλα βραβεύτηκαν για την προσφορά τους οι Μαρία Γιαλιτάκη, Κατερίνα Γλυνιαδάκη, Αλεξία Τριαλώνη, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Κώστας Γκαγκαουδάκης, Δημήτρης Κοκολάκης, Γιώργος Κουκλάκης, Κώστας Κυριακάκης, Μανώλης Χαλκιαδάκης, Πέτρος Οικονομάκης (έχει αποβιώσει), Δημήτρης Μαυροειδής, Σταύρος Δανιήλ, Δημήτρης Δότσιος, Γιώργος Γιαννουζάκος, Γιάννης Γιαννούλης, Τόλης Κουτρούλιας, Σάκης Τζαλαλής, Χρήστος Κωνσταντινίδης και Μπάνε Πρέλεβιτς.

Για την προσφορά τους στο μπάσκετ βραβεύτηκαν επίσης οι προπονητές Μιχάλης Δασκαλάκης, Φρόσω Δημητρουλάκη, Γιώργος Καλαφατάκης, Μιχάλης Κανάκης, Γιώργος Μακράκης, Αργύρης Πεδουλάκης, Κώστας Πλευράκης, Νίκος Τούλης. Παράλληλα βραβεύτηκαν οι διαιτητές Γιάννης Μάλαμας, Γιάννης Ράλλης, Νίκη Μαραγκάκη.

Στο Gala παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κουνάλης, ενώ έγινε ειδική αναφορά στους Παύλο Βαρζακιάν, Κώστα Διονυσόπουλο και Χάρη Ευαγγελινό για την συνεισφορά τους στο μπάσκετ της Κρήτης.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, στην ομιλία του στο GALA για τα 90 χρόνια της FIBA δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να βρίσκομαι μαζί σας. Αυτά δεν είναι λόγια τα οποία είχα προετοιμάσει, αλλά λόγια από καρδιάς. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ένα ιδρυτικό μέλος της FIBA, αλλά η Ελλάδα έχει συνεισφέρει και χαράξει με τον δικό της τρόπο τις σελίδες του παγκοσμίου μπάσκετ. Από την ίδρυση, μέχρι το θαύμα του 1987, έχουμε δει μεγάλες στιγμες του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου μπάσκετ να συνδυάζονται με το ελληνικό. Η συνεργασία είναι πολύ στενή με την ελληνική ομοσπονδία και είμαστε τυχεροί που ο υπουργός στέκεται δίπλα στο άθλημά μας.

Το Ηράκλειο έχει διοργανώσει δύο Παγκόσμια Πρωτάθλημα Εφήβων. Δεν νομίζω άλλη πόλη να έχει κάνει κάτι παρόμοιο. Επομένως όσοι έχουν έρθει εδώ γίνονται Πρεσβευτές της Κρήτης και της Ελλάδας στον κόσμο. Είναι ευκαιρία να ονειρευόμαστε για το μέλλον. Η παρουσία εκατοντάδων παιδιών σήμερα και στις επόμενες εορταστικές εκδηλώσεις αναδεικνύει πόσο βαθιά διεισδύει το μπάσκετ σε αυτή την χώρα. Θα ήθελα να συγχαρώ την ομοσπονδία για την ανάπτυξη στο 3Χ3 και στο γυναικείο μπάσκετ για την ανάπτυξη που έχει κάνει. Θέλω να κλείσω λέγοντας ότι η διεθνής ομοσπονδία ευχαριστεί θερμά το Δήμο, το Υπουργείο και τις τοπικές αρχές. Μπορεί να κλείσαμε τα 90, αλλά μπορούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος, αναφερόμενος στην εκδήλωση είπε: «Σήμερα γιορτάζουμε τα 90 χρόνια από την ίδρυση της FIBA. Μια απο τις ιδρυτικές χώρες ήταν η Ελλάδα. Επιλέξαμε να κάνουμε την πρώτη στάση στο Ηράκλειο, γιατί η εμπειρία που μας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια είναι ότι το Ηράκλειο εκπροσωπεί επάξια το ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπάσκετ. Σήμερα το Ηράκλειο είναι η πρωτεύουσα του παγκόσμιου μπάσκετ. Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη σας. Ευχαριστώ όλες τις αρχές της χώρας, καθώς και τον υφυπουργό Αθλητισμού που αγαπάει πολύ τον τόπο του.

Βλέπω εδώ τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον ευχαριστούμε για όλα. Βλέπω αθλητές που μας χάρισαν μεγάλες χαρές και μας έβγαλαν στους δρόμους. Βλέπω αθλητές που μας έκαναν υπερήφανους και μας έκαναν να ασχοληθούμε με το μπάσκετ. Αυτό είναι το μπάσκετ κι αυτό γιορτάζουμε σήμερα. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και τα επόμενα τρία χρόνια να είστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσουμε οι εθνικές ομάδες να μας βγάλουν στους δρόμους και να θυμηθούμε επιτυχίες όπως το 1987 και το 2005. Επιτυχίες που θα ενώσουν ξανά τον κόσμο».

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon